Vito - Dowódca Black Mirror.
Witam Panowie.
Mój serdeczny Przyjaciel Kruszyn poinformował mnie (zapytał),że w przyszłym roku chcielibyście dołączyć do składu Black Mirror.
Jeżeli jesteście poważnie zainteresowani dołączeniem do składu,dobrze by było abyście opisali mi czego oczekujecie i jakie są wasze chęci,bo wiedzieć musicie że,w BM nie jest lekko,a skład BM to w większości zawodowcy,Żołnierze(Spadochroniarze,Marynarze,Policjanci i inne formacje),i moje wymagania wobec potencjalnych członków są wysokie.Dla tego już na początku musimy dowiedzieć się o sobie możliwie jak najwięcej.Jeśli macie pytania,chętnie odpowiem.
Pozdrawiam.
Siła i Honor.
[quote=Vito]Vito - Dowódca Black Mirror.
Witam Panowie.
Mój serdeczny Przyjaciel Kruszyn poinformował mnie (zapytał),że w przyszłym roku chcielibyście dołączyć do składu Black Mirror.
Jeżeli jesteście poważnie zainteresowani dołączeniem do składu,dobrze by było abyście opisali mi czego oczekujecie i jakie są wasze chęci,bo wiedzieć musicie że,w BM nie jest lekko,a skład BM to w większości zawodowcy,Żołnierze(Spadochroniarze,Marynarze,Policjanci i inne formacje),i moje wymagania wobec potencjalnych członków są wysokie.Dla tego już na początku musimy dowiedzieć się o sobie możliwie jak najwięcej.Jeśli macie pytania,chętnie odpowiem.
Pozdrawiam.
Siła i Honor. [/quote]
Odp.
A więc tak to prawda jesteśmy zainteresowani przyłączeniem się do BM.
Jeśli chodzi o to czy mamy jakieś oczekiwania hmm myślę że tak.Na pewno nie zamierzamy próżnować na MAJÓWCE tzn. Chcemy tam jechać po to by :
1st. Walczyć
2nd. Współpracować
3rd. Wygrać
Co oznacza że nie chcemy się tam "lansować"
Jeżeli chodzi o to czy jesteśmy grupą terminatorów w dresikach ? . Odp. NIE :)
Interesuje nas przede wszystkim profesjonalne podejście ,dobra zabawa liczymy na kilka rad itp.
Uwielbiamy wykorzystywać zagadnienia tak jak . zielona taktyka i jej pokrewne o jakie chodzi wiadomo.
Jeśli chodzi o jakieś rekomendacje możesz zapytać Kruszyna jak mu się z nami współpracuje i jakimi ludzi jesteśmy w kontaktach .
Jeżeli masz jakieś pytania o szczegóły lub też inne śmiało pytaj.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Świetnie,zatem....
Zacznę może od kilku pytań,które pomogą mi ocenić wasze predyspozycje Bojowe i ułatwią mi potem wydzielenie wam odpowiednich zadań Bojowych (obserwacja,dywersja,patrol,nasłuch radiowy itp).Pytania te mogą wydać się wam Koledzy banalne,ale do działań BM muszę mieć naprawdę twardych Harpaganów gdyż taka jest właśnie rola Black Mirror w tej imprezie.Sianie zamętu,Dywersje,wielokilometrowe Patrole,obserwacja,szybkie zasadzki,porwania,ochrona V.I.P,minowanie i wysadzanie celów,CQB,itp.
No to zaczynam.
1.
Czy zagadnienie nawigacji nocnej i dziennej jest wam znane i potwierdzone praktycznie?.Czy czytacie prawidłowo mapy?.Jest to znacząca umiejętność która może okazać się wam niezbędna.
2.
Jakimi środkami łączności dysponujecie i w jakiej liczbie?,czy posiadacie zestawy słuchawkowe?.
3.
Czy posiadacie Noktowizję?.
4.
Czy posiadacie Gille (maskowanie osobiste)?.
5.
Czy posiadacie sprzęt obserwacyjny (Lornetki)?.
6.
Jak oceniacie swoje umiejętności Taktyczne i Bojowe (szyki,łamanie tropu,ogień zaporowy,maskowanie,znaki werbalne i niewerbalne,pomoc przedmedyczna,Certyfikat Ratownika Medycznego,inne umiejętności (jeśli są to jakie)?.
7.
Nałogi (jeśli występują to jakie)?.
8.
Znajomość Musztry Wojskowej?.
9.
Liczba Replik i jakie?,ilości FPS?.
10.
Czy posiadacie namioty wojskowe,cywilne?.
11.
Jak oceniacie swoją kondycję i wytrzymałość na stres?.
12.
Czy są wśród was osoby które muszą przyjmować codziennie leki (astmatycy,choroba nerek (dializa),nadciśnienie,wzrok,choroby układu krążenia,złamania,inne choroby)?.Wiedza ta będzie mi niezbędna do stosownego reagowania w razie sytuacji zagrożenia życia (jestem Ratownikiem Medycznym).
13.
Czy posiadacie Apteczki Pierwszej Pomocy i czy macie w swoim gronie Medyka (osoba znająca zasady Pierwszej Pomocy,wasze bezpieczeństwo jest Priorytetem)?.
14.
Od jak dawna działacie w obecnym składzie?.
15.
Czy znacie zasady działania Busoli,Kompasu?.(pytanie dodatkowe nieobowiązkowe)
16.
Wiek każdego członka Teamu,nick,kto Dowodzi składem?.
17.
Czy ktoś ze składu był już karany?.
18.
Czy posiadacie Transport i urządzenie GPS aby móc dojechać na zlot?.
Uważam że odpowiedzi na te pytania na razie wystarczą.Resztę zagadnień będziemy omawiać później.
Ważną rzeczą jest abyście się zarejestrowali na stronie Majówkowej i poprosili o przydział Organizatora.Org (jeśli chodzi o przydziały do BM zawsze przed dodaniem kontaktuje się ze mną i potwierdza tożsamość kandydata).Następnie po weryfikacji otrzymacie przydział i dostęp do Forum BM.Tam znajdziecie wszystkie info dotyczące Zlotu i spraw przeznaczonych tylko dla BM.
Z pewnością będziecie mieć pytania,zadawajcie je więc (mam nadzieję że wszyscy członkowie składu dołączą do rozmowy)
Pozdrawiam KSK.
SIŁA I HONOR.
Na wstępie chciałbym napisać że staramy się wiernie wzorować na oddziałach elitarnych jednostek komandosów Bundeswehry KSK konkretnie Grup Dalekiego Rozpoznania.
Charakterystyka pododdziału : Daleki zwiad , dywersja , zasadzki , patrol.
-.Zagadnienie nawigacji nocnej : brak nam wiadomości na ten temat ale do korekcji . Mapy czytamy prawidłowo , w teamie mamy kartografa i geodetę z zawodu .
-.Środki łączności w liczbie 3 MAX COM . - Zestawy słuchawkowe BOWMAN w krótce.
-.Brak N/V - ale do maja kto wie może 1 zestaw uda się nabyć.
-.Brak Ghillie.
-.Lornetki - na stanie.
-.Umiejętności taktyczne i zdolność bojowa - szyki określone przez TZ znane . Ogień zaporowy , maskowanie , znaki nie werbalne podstawowe w stopniu dobrym . Brak ratownika medycznego .
-. Papierosy- 50% składu
Piwo- rzadko ale i też nie wszyscy.
-.Znajomość musztry wojskowej - 99 % - część z nas służyła w wojsku .
-. Ilość replik - waha się między 10 a 8 . FPS - od 360 fps do 500.
Głównie w różnych wariantach G36-3 poza tym SCAR-1 , Dragonov-1 ,MB 06-1, AK 47-1 . W planach możliwość zakupu kolejnych.
-. Cywilne - Kruszyn coś tu wspominał o możliwości załatwienia czegoś.
-. W stopniu wysokim odp. na stres , kondycja psychofizyczna trudno określić to indywidualna sprawa zmienna i zależna od różnych czynników.
Myślę że w razie potrzeby potrafi osiągnąć wyżyny hehe .
-. Brak - 100% składu zdrowa , brak chorób przewlekłych wymagających leków , kontroli , ewent. interwencji personelu medycznego.
-. Posiadamy . Kursy przed medyczne w zakresie udzielania podstawowej 1 pomocy - 3 osoby.
-. Skład zmieniał się 2 razy wahał się między liczebnością 13 a 8 i może uledz zmianie myślę że w tendencja raczej zwyżkowa . Ale TRZON SKŁADU niezmienny 2 lata.
-. Tak.
-. Nie z tego co wiadomo .
-. Z tym sobie jakoś poradzimy . Ewentualne problemy skoryguje się w czasie jaki pozostał do MAJÓWKI.
No i gitara.
Prosiłbym jeszcze o Nicki osób które będą na Majówce oraz nick Dowódcy.Z tego co rozumiem średnia wieku składu waha się powyżej 23-go roku życia?.
Czy macie pytania?,proszę zadawać.
-------------- "Śmierć jednostki to tragedia. Śmierć wielu to statystyka" - Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili
Czy dla kompletnego zieleniaka też znajdzie się miejsce w waszych szeregach?
Dopiero rozpoczynam swoja przygodę z ASG ale wszystko jest na dobrej drodze tak myślę.
Kolego Kufi,jeśli czujesz że dasz radę to nie widzę problemu.Nie przyznawaj się tylko że jesteś zielony a będzie dobrze.Raczej się nie wychylaj,słuchaj rozkazów,starszych stopniem a będzie dobrze.Już BM cię stosownie urobi,więc głowa do góry a będziesz zadowolony.
A oto kilka ciekawostek z Majówki 2011.
[url]http://www.temat.net/kultura/7994/Borne-Sulinowo:-ASG.-Akcja-Borneo[/url]
[url]https://picasaweb.google.com/115717719674192243626/Borneno2011?authkey=Gv1sRgCKPB__-3tabeaw#[/url]
[url][/url]
[quote=Vito]Potrzeba pomocy z wklejeniem avatara,rozumiem że to nie skomplikowane ale jakoś nie mogę się doszukać tej opcji.Jak to uczynić ;-)[/quote]
Swój profil - edycja profilu - dodaj avatar .
:) w razie problemów pisz a pogrzebiemy Ci w profilu lub prześlij na e-mail do MniCH zdjęcie i on to zrobi :)
do Vita
-jakiej mocy w replikach nie mozna przekraczac na zlocie,
-jakie magazynki są mile widziane a jakie nie,
-z postow czlonkow na poprzednich zlotach wynikalo ze scenaruiusze zawsze szlak trafial i przechodziliscie do walk o strategiczne punkty czy cos w tym stylu - czy to prawda,
Teren rozgrywki – teren stałych walk
Gracze SF – Uczestnicy, którzy zgłosili chęć udziału w rozgrywce przez cały czas jej trwania bez schodzenia na teren OFF GAME . Dopuszczalne są sporadyczne zejścia z pola na czas nie przekraczający w sumie 3 godzin na dobę.
Teren Off Game – teren przeznaczony na obozy uczestników, na którym obowiązuje kategoryczny zakaz oddawania strzałów, używania wszelkich materiałów pirotechnicznych a także chodzenie z uzbrojoną niezabezpieczoną bronią.
BEZPIECZEŃSTWO na terenie rozgrywki
• Każdy uczestnik rozgrywki ma możliwość wycofania się z zabawy w dowolnym momencie i nie wolno mu tego utrudniać w żaden sposób
• Walka wręcz i używanie jakiejkolwiek formy przemocy fizycznej jest kategorycznie zabroniona
• Na czas trwania rozgrywki należy mieć założone okulary ochronne
• Zakaz strzelania z odległości mniejszej niż 10m przy mocy repliki większej niż 360fps. Oraz mniejszej niż 20m z replik o mocy większej niż 500fps.
• Zakaz umyślnego celowania w głowę (przypadkowe trafienia w głowę liczą się jednak)
• Jeśli uda ci się podejść przeciwnika bardzo blisko to lepiej powiedzieć mu "nie żyjesz" zamiast niepotrzebnie strzelać i robić krzywdę
• Czasem lepiej nie strzelić niż zrobić komuś krzywdę (bezpieczeństwo i dobra zabawa przede wszystkim)
• Pojazdy mechaniczne używane w scenariuszu mogą poruszać się jedynie po drogach i obszarach wskazanych przez organizatora. Ograniczenie prędkości do 20 km/h (rzecz w tym aby nie rozjechać podczas ułańskiej szarży np. Snajpera leżącego w wysokiej trawie)
• Jest absolutny zakaz dowolnego wprowadzania pojazdów do rozgrywki bez uprzedniego poinformowania o tym Organizatora i uzyskaniu zgody na to, w którym momencie pojazd ma być użyty i do jakich celów.
• Wszelkie sytuacje awaryjne lub wypadki należy zgłaszać na kanale organizacyjnym ( ) lub u organizatora
• Organizator nie ponosi odpowiedzialności za zniszczenie lub uszkodzenie przedmiotów osobistych wniesionych przez uczestników na teren Rozgrywki; takich jak namioty, śpiwory, chińska porcelana itp.
TRAFIENIA
Aby uniknąć nieporozumień kto jest ranny a kto jest trupem każdy gracz powinien mieć przy sobie pomarańczową KAMIZELKĘ ODBLASKOWĄ. Oczywiście nie jest to obowiązkowe, ale bardzo ułatwi rozgrywkę.
• Liczy się tylko bezpośrednie trafienie kulką ASG czy inną amunicją specjalnie przygotowaną na potrzeby scenariusza
• Trafienie w broń eliminuje tylko trafioną broń a nie Uczestnika
• Po trafieniu w broń można używać swojej broni bocznej, ale też innej pożyczonej od innego Gracza.
• W przypadku trafienia bezpośredniego Gracz umieszcza w widocznym miejscu kamizelkę odblaskową lub jeśli takiej nie posiada czerwony materiał , zostaje na miejscu i sygnalizuje ten fakt okrzykiem "dostałem" lub "medyk". Czeka do chwili, gdy nie dotrze do niego medyk, który zaznaczy trafienie taśmą (patrz temat medycy) . Wówczas Gracz może wrócić do gry.
• Przy 4 trafieniu Uczestnik zakłada kamizelkę i schodzi na respa.
• RESP- NA RESP TRAFIAJĄ TRUPY – czyli Gracze po 4 TRAFIENIU. Każda z frakcji będzie miała 2 szpitale rozrzucone po terenie. Zaznaczone one będą czerwoną chorągiewką z białym krzyżem i kolorem danej frakcji oraz biało czerwoną taśmą. W promieniu 50 m jest strefa zdemilitaryzowana. Szpitale wyznaczy Organizator.
• Pobyt na respie - każda ze stron ma wyznaczone przez orga 2 szpitale
SarKeb wychodzą ze szpitala o pełnych godz. Reszta o połówkach.
MEDYCY
1 med. na 10 osób
Oznakowany
Ma tylko 2 taśmy do leczenia (może dokupić lub znaleźć w medpakach w polu)
Medyk ma trzy dodatkowe życia czyli do 7 trafienia, ale 3 dodatkowe trafienia musi opatrzyć inny medyk
ZABIJANIE BEZ BRONI
Skrytobójstwo
Jeśli uda ci się podejść do przeciwnika od tyłu, klepnąć go w ramię, plecy lub głowę i powiedzieć "nie żyjesz" zanim ten się zorientuje i spojrzy na ciebie ... to udało ci się go zabić . Jeśli natomiast niedoszła ofiara zdąży spojrzeć na Ciebie zanim ją klepniesz i powie Tobie "nie żyjesz" to giniesz Ty.
Ofiara skrytobójstwa jest martwa od razu.
Dopuszczamy również używanie bezpiecznej broni białej, która zrobiona jest z z cienkiej rurki PCV i karimaty lub piankowej otuliny stosowanej do izolacji. (należy pokazać taką broń Organizatorom i uzyskać pozwolenie na jej używanie)
WALKA WRĘCZ BRONIĄ BIAŁĄ
Ten rodzaj walki polega na zadaniu przeciwnikowi celnego trafienia „bezpieczną bronią” przy przestrzeganiu następujących zasad:
• zabronione są ciosy w głowę i krocze.
• zabronione są pchnięcia
• pole trafienia obejmuje całe ciało – za wyjątkiem głowy, szyi, krocza, dłoni i stóp. Jeśli postać umyślnie zastawia się ręką, trafienie zostaje uznane.
Zasady trafień są identyczne jak przy walce bronią ASG (po 4 trafieniu schodzi się na RESP, ale nie dotyczy to skrytobójstwa).
Cywile odradzają się od razu po dotarciu do sklepu w Tiberze
PRZESZUKANIE
Podczas "przeszukania" osoby zabroniony jest jakikolwiek kontakt fizyczny. Można jedynie zażądać , aby przeszukiwany podniósł ręce do góry Następnie informuje się delikwenta, że został przeszukany a ten MUSI ujawnić wszystkie przedmioty mające znaczenie w rozgrywce (broń, amunicję, magazynki, dokumenty, pieniądze, narkotyki, kontrabandę itp.)
PRZETRZYMYWANIE / ARESZT/ JEŃCY
• w przypadku zastrzelenia osoby cywilnej oddział zostaje zatrzymany przez ochronę i podlega aresztowi w wymiarze 10 min za każdego zabitego cywila.
• w żadnym wypadku nie wolno używać faktycznej przemocy fizycznej w celu przetrzymania / aresztowania postaci gracza.
Jeńcy i aresztowani maja prawo uciekać.
KONFISKATA SPRZĘTU
Nie wolno fizycznie konfiskować replik broni, magazynków, amunicji, radiotelefonów itp. sprzętu, jeśli właściciel nie wyrazi zgody.
Konfiskować mozna jedynie przedmioty znalezione w trakcie gry np pieniądze.
PRZYDZIAŁ
Jeśli nie Uczestnik nie zdecydował się na opcję SF może wejść• na pole walki w dowolnym momencie, ale obowiązują w związku z tym przepisy:
• Należy poinformować o chęci wejścia do walki Sztab, gdzie odbiera się rozkazy
• Nie wolno zmieniać stron konfliktu
• Każda ze stron ma przydzielone punkty wejść i absolutnie zakazane jest wkraczanie do rozgrywki w innych miejscach (bo bliżej ;/)
• Zejście z pola walki wiąże się z odmeldowaniem u dowódcy strony i złożeniem raportu o zadaniu jeśli takowe zostało przydzielone
ŁĄCZNOŚĆ
Kanał na PRM i Midland 01 – tylko i wyłącznie ratunkowy !!!
Kanał na PRM i Midland 02 – Sztabowy
Kanał na PRM i Midland 03 – Saria Kebur
Kanał na PRM i Midland 04 – Nerun
Kanał na PRM i Midland 05 – BM
Dodatkowo będzie łączność w sieci PLAY NR sztabu: 790 637 147 Każdy dowódca strony otrzyma kartę play z własnym numerem (będą uruchomione rozmowy bezpłatne)
[b]CO TRZEBA MIEĆ ZAWSZE PRZY SOBIE
• Ochrona oczu
• Pomarańczowa kamizelka odblaskowa lub Czerwona szmatka
• Coś do pisania
• Identyfikator uczestnika
KULTURA I FAIR PLAY
• W stosunku do innych graczy odnosimy się zawsze z szacunkiem (chyba, że inne zachowanie dyktowane jest odgrywaniem roli)
• Trupy nie gadają, nie przekazują informacji
• Jeśli nie masz kamizelki to czerwone szmatki muszą być wystarczająco duże i umieszczane w takim miejscu by były dobrze widoczne
• Jeśli dojdziesz do wniosku, że twój strzał mógłby z jakiegoś powodu zrobić komuś wyjątkową krzywdę (np. Jest spora szansa, że cel dostanie serię w głowę) to lepiej nie strzelać. Pamiętajmy, że to jest zabawa.
• Strzelający ma zawsze rację. Jeśli jest pewien, że dostałeś i cię o tym poinformuje to zakładasz czerwoną szmatkę mimo, że ty trafienia nie poczułeś.
• Osoby, które uporczywie (czyli 3 razy) zostaną przyłapane na nie przyznawaniu się do otrzymanych trafień (tzw. Terminatorstwo) zostają wykluczone z rozgrywki.
Pamiętajcie o nieoznakowanych Sędziach !!
Tak koledzy,naszywki będą niestety obowiązkowe.
Mnich - Oficjalnie forum Majówkowe rusza od Stycznia,ale już teraz zaczyna się ruch.Dla tego im prędzej się zarejestrujecie tym lepiej.Dostęp do forum BM jest obecnie otwarty ale od stycznia niestety dostęp będzie możliwy dopiero po mojej akceptacji kandydata.
Mam jeszcze info dla was.
Chciałbym abyście wiedzieli że,na terenie Zlotu BM będzie miało tylko Bazę zaopatrzeniową (wasze namioty,Sztab BM)!!!.Nie będzie zalegania na Zlotowisku (co zapewne wam się spodoba),tylko 24h na dobę będziemy w terenie.Miejsca noclegowe będą się zmieniać (nowe lokalizacje będą wyszukiwane przez Pluton Zwiadowczy) więc namioty zostaną na Zlotowisku.Wam niezbędny będzie sprzęt do Bytowania (hamak,karimata,śpiwór,MRE,kuchenka survivalowa,woda,ammo,apteczka,łączność.Całe wyposażenie będziecie musieli mieć w plecakach,które przed akcją będą chowane w terenie.Przygotujcie się na wysiłek,ciągłe zadania,wielokilometrowe Patrole Rozpoznawcze bo będzie ostro.Zaopatrzcie się też w Piro (hukowe,rozpryskowe,stroboskopy,dymne,potykacze dzwiękowe,kto co woli).
Na Zlotowisko będziemy schodzić tylko po ZAOPATRZENIE I ROZKAZY OD ORGÓW!!!.
A,bym zapomniał o najważniejszym.
Wjazdówka na Zlot kosztuje 80zł,ale wynegocjowałem z Orgami że BM będzie musiało zapłacić tylko 50zł!.30żl zostanie wam w kieszeni na np.MRE lub inne rzeczy.Informacja ta jest tylko dla was,nie rozpowszechniajcie tego że będziecie płacić mniej!!!.
[url]http://www.majowkawbornem.lh.pl/forum/viewtopic.php?p=8330&sid=d38dd44245f1b7cdb54fa79d54c5f532#8330[/url]
pod tym linkiem macie pierwsze info dla Żołnierzy Black Mirror.
Panowie,czas ucieka a ja chciałbym do Sylwestra zamknąć listę Członków BM,dla tego prosiłbym o lekki pośpiech.Potem forum zostanie zablokowane a rekrutacja wygaśnie.Pozdrawiam!.
-------------- This is my rifle.
There are many like it, but this one is MINE.
My rifle is my best friend. It is my life.
I must master it as I must master my life.
My rifle without me is useless. Without my rifle, I am useless.
Panie Vito czy wystarczy tutaj http://majowkawbornem.lh.pl/forum/viewtopic.php?t=424&postdays=0&postorder=asc&start=195 poprosić o BM tak jak użytkownicy powyżej w tym poście?
Czytano 37249 razy-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-